Τανζανία

Το ταξίδι στην Αφρική κάθε φορά είναι συναρπαστικό, γιατί έχεις  τη δυνατότητα να γνωρίσεις τον τρόπο ζωής ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού φωτογράφισα, εκτός από τους ανθρώπους στην ύπαιθρο και τα χωριά, τις φυλές Μασσάι, Hadzabe, και Datonga  μαθαίνοντας τις ασυνήθιστες παραδόσεις τους. 
Οι άνθρωποι των φυλών αυτών είναι αποκομμένοι από οποιαδήποτε μορφή πολιτισμού. Για αυτούς ζωή σημαίνει ελευθερία, κάτι που η σύγχρονη κοινωνία έχει ξεχάσει. Αποτελούν ένα μέρος της παλιάς ξεχασμένης ανθρώπινης κουλτούρας, μοναδική στον πλανήτη. 
Οι άνθρωποι της φυλής Μασσάι είναι εξαιρετικά φιλικοί. Έχουν έναν ιδιαίτερο χορό καλωσορίσματος. Τα ρούχα τους είναι πολύχρωμα. Ο πλούτος των ανδρών στη φυλή μετριέται από το ποιος κατέχει τα μεγαλύτερα κοπάδια αγελάδων, και αυτό είναι το αναγκαίο κριτήριο για να μπορούν να παντρευτούν περισσότερες της μιας γυναίκας! 
Στη φυλή Hadzabe οι άνδρες κατασκευάζουν δηλητηριασμένα βέλη, με  τα οποία σκοτώνουν συνήθως πτηνά, μπαμπουίνους, αντιλόπες και βουβάλια, τα οποία αποτελούν και τα συνήθη θηράματα τους. Η ενδυμασία των κυνηγών αποτελείται από δέρμα μπαμπουίνου, το οποίο δεν έχουν τη δυνατότητα να φορούν όλοι τους. Το δικαίωμα το κερδίζουν όσοι είναι άξιοι να σκοτώσουν ένα μπαμπουίνο. Στη φυλή αυτή όλοι είναι μονογαμικοί, αλλά τους άνδρες τους επιλέγουν οι γυναίκες.
Σε άλλο καταυλισμό των Hadzabe οι γυναίκες μπορούν να παντρευτούν πολλούς άνδρες, ενώ τα παιδιά τους θεωρούνται παιδιά όλης της φυλής.
Στη φυλή  Datonga οι άνδρες είναι σιδηρουργοί, λιώνουν διάφορα μέταλλα και με αυτά δημιουργούν κοσμήματα. 
Στη φυλή αυτή, όπως και στους Μασσάι οι άνδρες παντρεύονται πολλές γυναίκες, οι  οποίες έχουν ηλικία 12 ετών και άνω. 
Η επίσκεψη σε πολλά χωριά της περιοχής της Arusha είχε αποτέλεσμα την γνωριμία με καλλιεργητές σιταριού και καλαμποκιού.
Και βέβαια ήταν απίστευτη η επίσκεψη στον τεράστιο ανενεργό κρατήρα του Νγκορονγκόρο σε υψόμετρο 2.300 μέτρων μέσα στον οποίο έχει συγκεντρωθεί σχεδόν όλη η άγρια ζωή της Αφρικής, όπως και στα Εθνικά πάρκα Σερενγκέτι και Ταρανγκίρε.

Scroll to Top